Πρόγραμμα Εθελοντισμού Τεχνικής Bowtech

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται με μικρές καθημερινές πράξεις αγάπης, φροντίδας και αλληλεγγύης!!!!!

Καλούμε τα τακτικά και δόκιμα μέλη του Σωματείου μας, να λάβουν μέρος στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού τεχνικής  Bowtech που στοχεύει να λάβει μέρος σε  Ιατρεία Πόνου και Νοσοκομεία, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Στόχος

Στόχος του Προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα στα μέλη του Σωματείου να βιώσουν τον εθελοντισμό αλλά πρωτίστως να προσφέρουμε ανακούφιση και να γνωστοποιήσουμε, αυτή την ευεργετική ολιστική τεχνική αυτοθεραπείας, στον συνάνθρωπό μας  που υποφέρει από χρόνιο πόνο.

Τι είναι τα ιατρεία πόνου

Τα ιατρεία πόνου έχουν σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του ατόμου, αλλά και να βοηθήσουν στην επανένταξή του στο κοινωνικό σύνολο, αποτρέποντας όσο το δυνατόν την εμφάνιση κατάθλιψης. Αποτελούν συνήθως τμήμα του αναισθησιολογικού τομέα του νοσοκομείου, αφού οι αναισθησιολόγοι, λόγω ειδικότητας, μπορούν και διαχειρίζονται τον πιο δύσκολο πόνο, αυτόν του χειρουργείου.

Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 45 ιατρεία ανακούφισης πόνου, τα οποία ανήκουν σε αναισθησιολογικά τμήματα δημόσιων, αλλά και ιδιωτικών νοσοκομείων. Στόχος τους είναι η ολοκληρωμένη θεραπεία των ασθενών με όλα τα μέσα που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση, δηλαδή με φαρμακευτικές, επεμβατικές ή εναλλακτικές θεραπείες.

Ποιος πόνος αποκαλείται χρόνιος

Ο χρόνιος πόνος κατατάσσεται σε δύο κατηγορίες: τον καρκινικό χρόνιο πόνο και
τον μη καρκινικό χρόνιο πόνο. Συγκεκριμένα, χρόνιος πόνος θεωρείται:

 • Ο καρκινικός πόνος
 • Ο πονοκέφαλος, η οσφυαλγία, ο πόνος αυχένα και ώμου
 • Ο πόνος από αρθρίτιδες, περιαρθρίτιδες, οστεοπόρωση

Πηγή

Ενημερωθείτε και για  το Πρόγραμμα Δράσεων – Εθελοντισμού σε Παγκόσμιες ημέρες/εβδομάδες/μήνες Υγείας. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για να ενημερωθείτε άμεσα για την επόμενη δράση που θα πραγματοποιηθεί.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας!

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα μας συμπληρώνοντας την παρακάτω δήλωση.  [group Muster-group]...[/group]
  [group Advance-group]...[/group]
  [group Basic-group]...[/group]
  [group student-group]...[/group]
  [group Instructor-group]...[/group]