Αγαπητοί συνάδελφοι

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι στις 16 Μαρτίου, απεβίωσε ο πρώτος εκπαιδευτής της τεχνικής Bowtech στην Ελλάδα, Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Η υγεία του δεν ήταν πολύ καλή το τελευταίο διάστημα, ειδικά από όταν έχασε την αγαπημένη του σύζυγο.

Ήταν ο πρώτος μαθητής του Ανδρέα Ζόππου στην Ελλάδα, εκπαιδευτής και μεταφραστής όλων των εγχειριδίων Bowtech.

Το ΔΣ του σωματείου Bowtech Ελλάδας, οι θεραπευτές και δάσκαλοι της τεχνικής εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για αυτή την απώλεια και τα θερμά τους συλληπτήρια στα παιδιά του.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια.

Αν και ηλεκτρονικός στην επαγγελματική του ζωή με σπουδές στον τομέα των επικοινωνιών, από τα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση των σωματικών δυσλειτουργιών με φυσικούς τρόπους. Παράλληλα με το επάγγελμα του, παρακολούθησε κατά διαστήματα εκπαιδευτικά σεμινάρια στο σιάτσου, θεραπευτικό μασάζ κεφαλιού, γιόγκα, ρεφλεξολογία, αρωματοθεραπεία κ.α.

Σπούδαζε θεραπευτικό μασάζ (Advance Level ) στο  Northem College of Physical Therapies στο  Blackpool της Αγγλίας. Ταυτόχρονα εργαζόταν ως βοηθός σε γνωστή κλινική φυσιοθεραπείας στην ίδια πόλη και ήταν αναγνωρισμένος εκπαιδευτής αυτής της σχολής ως προς την πρακτική εφαρμογή του θεραπευτικού μασάζ στην Ελλάδα. Μέσα στην σχολή αυτή, το 1998, έμαθε για την τεχνική από ένα φυλλάδιο.

Εντυπωσιασμένος από την αποτελεσματικότητα της τεχνικής Bowtech, κατάφερε, μετά από προσωπικό του ενδιαφέρον και πρωτοβουλία, να την φέρει στην Ελλάδα, με πρώτη παρουσίαση τον Φεβρουάριο του 2000 και εκπαιδευτή τον Ανδρέα Ζόππο.

Τον Ιούνιο του 2004, μετά από επιτυχείς εξετάσεις στους ίδιους τους ιδρυτές της Αυστραλιανής Ακαδημίας της τεχνικής Bowen, Oswald & Elaine Rentsch αλλά και παρουσία του εκπαιδευτή Ανδρέα Ζόππου, αναγνωρίστηκε ως επίσημος εκπαιδευτής της Ακαδημίας Bowtech της Αυστραλίας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Η πρόεδρος

Άννα Κονοβέση