Πρόκειται για μια “δια χειρός” τεχνική που ενισχύσει δυναμικά την αυτο-θεραπευτική ικανότητα του οργανισμού. Το σημείο υπεροχής της τεχνικής Bowtech, οφείλεται στο γεγονός ότι επιτυγχάνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, με την μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα.

Η μέθοδος, είναι γνωστή επίσης σαν Bowen, Bowen Therapy και Bowenwork.

Είναι κατάλληλη και ασφαλής τεχνική, ακόμα και για νεογέννητα και εγκύους. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ικανότητες. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε αθλητικούς τραυματισμούς και χρόνιες καταστάσεις.

Η Τεχνική Bowtech είναι ολιστική

Η τεχνική Bowen είναι ένα μοναδικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη αυτοθεραπεία ολόκληρου του σώματος. Οι κινήσεις Bowen, περνώντας σε ένα βαθύτερο κυτταρικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την μοναδική ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται, φέρνουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Με την αποβολή των τοξινών οι κινήσεις Bowen αρχίζουν σχεδόν αμέσως, να δημιουργούν ολιστική αρμονία. Εφόσον απευθύνεται στο σώμα ως ενότητα και όχι στα μεμονωμένα συμπτώματα που παρουσιάζονται, η τεχνική Bowen αγκαλιάζει τη σωματική, χημική, συναισθηματική και πνευματική πλευρά κάθε ατόμου που δέχεται τη συνεδρία.

Δείτε μαρτυρίες ανθρώπων που δοκίμασαν την τεχνική

Πως λειτουργεί η τεχνική Bowtech 

Λειτουργεί  μέσω του νευρικού συστήματος σε δομικό όσο και σε μυϊκό επίπεδο, αλλά και μέσω του λεμφικού και καρδιαγγειακού συστήματος.

Kάθε κίνηση Bowen γίνεται στο επίπεδο της επιφανειακής περιτονίας με κινητοποίηση του μυός ή του τένοντα, επηρεάζοντας τη σχέση μεταξύ περιτονίας και νεύρου. Η περιτονία παίζει σημαντικό ρόλο στο μυϊκό συντονισμό, στη στατική ευθυγράμμιση και γενικά στην πληρότητα της δομής και λειτουργίας. Μετά από ένα τραυματισμό η περιτονία θα σκληρύνει, θα συσταλθεί, θα στρέψει και θα αφυδατωθεί, σύμφωνα με την έρευνα της Ida Rolph και πολλών οστεοπαθολόγων. Μετά από μία συνεδρία Bowen δεν είναι ασύνηθες να παρατηρήσουμε συμφύσεις να χαλαρώνουν, ουλώδη ιστό να μαλακώνει και την κινητικότητα να καλυτερεύει χωρίς σκληρούς χειρισμούς ή διατάσεις.

Επιπλέον, το Bowtech διεγείρει τους αισθητικούς ιδιοϋποδοχείς, τις αισθητήριες ίνες στα άκρα του περιφερικού νευρικού συστήματος, ενθαρρύνοντας έτσι το σώμα να ευθυγραμμισθεί και να επανέλθει στη φυσική του κατάσταση υγείας. Οι αισθητικοί ιδιοϋποδοχείς παρέχουν στο σώμα την αντίληψη θέσης και κίνησης. Ο αισθητικός ιδιοϋποδοχέας πόνου, παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της τεχνικής Bowen.

Μάθετε περισσότερα για την δράση που έχει το Bowtech  στο σώμα.

Πως γίνεται μια συνεδρία Bowen

Η τεχνική αποτελείται από ήπιες κινήσεις, οι οποίες εφαρμόζονται σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα, πάνω σε μύες, τένοντες και συνδετικό ιστό. Οι κινήσεις  στέλνουν ερεθίσματα στον εγκέφαλο, μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος και της περιτονίας. Μεταξύ των κινήσεων, πραγματοποιούνται μικρά διαλείμματα, ώστε ο εγκέφαλος να επεξεργαστεί τα ερεθίσματα αυτά και το σώμα να ωφεληθεί στο μέγιστο από κάθε κύκλο κινήσεων.

Ο ειδικός της τεχνικής (Bowtech practitioner) , μπορεί να ανακουφίσει συνολικά το σώμα ή να επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Συνήθως η επίδραση του Bowtech διαρκεί πέντε ως δέκα μέρες μετά τη συνεδρία. Κατόπιν συνιστάται μια επαναληπτική συνεδρία αν τα συμπτώματα δεν έχουν υποχωρήσει τελείως.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την διαδικασία.

Ενδείξεις για εφαρμογή

Η τεχνική Βowtech αποτελεί μια καινούρια έννοια όσον αφορά τις θεραπευτικές αγωγές, από την άποψη ότι δεν προέρχεται, ούτε μοιάζει με καμία άλλη μέθοδο θεραπευτικής αγωγής.

  • Η έλλειψη ευθυγράμμισης συχνά διορθώνεται. Ωστόσο δεν γίνονται χειρισμοί των αρθρώσεων ή των οστών όπως στη χειροπρακτική.
  • Οι μυϊκές εντάσεις απελευθερώνονται και αποκαθίσταται η φυσιολογική λεμφική ροή. Ωστόσο οι μύες δεν πιέζονται όπως στο μασάζ.
  • Οι μεσημβρινοί επιδεικνύουν άμεση βελτίωση. Ωστόσο η τεχνική δεν βασίζεται στους μεσημβρινούς και δεν θυμίζει βελονισμό ή πιεσοθεραπεία.
  • Οι εσωτερικές ψυχολογικές μετατοπίσεις είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να προκληθεί συναισθηματική ανταπόκριση όπως στις θεραπείες νου-σώματος.
  • Σχεδόν όλοι οι δέκτες αναφέρουν ότι βιώνουν μια ευχάριστη, χαλαρωτική κατάσταση και μια βαθιά αίσθηση ευεξίας και άνεσης.

Είναι γνωστή για την αποτελεσματικότητά της

  • σε εσωτερικές καταστάσεις
  • στη μείωση του χρόνου αποκατάστασης,
  • στην ανακούφιση από τον οξύ και χρόνιο πόνο
  • στην ευθυγράμμιση του σώματος΄.

Δείτε εδώ σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει το Bowtech.

Οι Bowtech practitioners είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι από την Ακαδημία Bowen Αυστραλίας.

Βρείτε ένα πιστοποιημένο μέλος μας κοντά σας ΕΔΩ