Οι μαρτυρίες αυτές έχουν κατατεθεί επώνυμα, κατά καιρούς, σε διάφορους θεραπευτές Bowtech. Για λόγους συμμόρφωσης με τα Προσωπικά Δεδομένα , αναγράφουμε δημόσια μόνο τα αρχικά του ονοματεπώνυμου.

Πόνος στο δεξί γλουτιαίο μυ

Τα τελευταία δύο χρόνια παρουσίαζα κατά διαστήματα πόνο στο δεξί γλουτιαίο. Δεν μπορώ να εντοπίσω την αιτία, ούτε να συνδέσω την αρχή με κάποιο χτύπημα. Έχω έντονη αθλητική ζωή και ο πόνος με δυσκόλευε συχνά. Κάποιες φορές επιδεινωνόταν σε τέτοιο βαθμό που δυσκολευόμουν να αλλάξω πλευρό στο κρεβάτι ή ένιωθα ότι δε με στήριζε το πόδι μου. Δεν είχα δοκιμάσει κάποια θεραπεία, μάλλον επειδή δεν επρόκειτο για μόνιμο φαινόμενο.

Χωρίς να έχω συγκεκριμένες προσδοκίες, ξεκίνησα θεραπείες μπόουτεκ. Έκανα εφτά συνεδρίες. Άρχισα να παρατηρώ βελτίωση από την τρίτη. Από το τέλος των συνεδριών, περίπου δυό μήνες πριν, δεν έχει παρουσιαστεί πόνος ή κάποιο ενόχληση σε αυτό το σημείο.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Κ.Γ.

Διπλή Δισκοπάθεια

Οφείλω να γνωστοποιήσω τα οφέλη  bowtech με την εμπειρία της μητέρας μου με διπλή δισκοπάθεια, που σύμφωνα με τις ενδείξεις του γιατρού ή θα έπρεπε να χειρουργηθεί ή για να αντιμετωπίσει τους αφόρητους πόνους θα έπρεπε να περπατάει και να μην επιβαρύνει τη μέση της.  Τα πρωινά  μόλις ξυπνούσε υπέφερε τουλάχιστον τρεις ώρες παίρνοντας παυσίπονα έφτασε να παίρνει οχτώ depon  Και ο πόνος ήταν εκεί να της θυμίζει βασανιστικά ότι το υπόλοιπο της ζωής της θα το περάσει υποφέροντας;

Έτσι από κάποιο φιλικό πρόσωπο που ασχολείται με εναλλακτικές μεθόδους έμαθα για το bowtech Ξεκινήσαμε τις συνεδρίες με την κυρία  Αντωνοπούλου που με το μεράκι τις γνώσεις και την εβδομαδιαία θεραπεία, & με συχνή  επικοινωνία για την εξέλιξή της κατάστασης της, άρχισε από την πρώτη συνεδρία να ελαττώνει τα παυσίπονα και στην πέμπτη συνεδρία άρχισε να ξυπνά χωρίς  πόνους.

Υπήρξε ένα πισωγύρισμα στην έβδομη συνεδρία γιατί νιώθοντας καλά συνέχισε την προηγούμενη ρουτίνα της Ξέχασα να αναφέρω ότι εδώ και δέκα περίπου χρόνια βοηθά τον πατέρα μου με σοβαρά κινητικά προβλήματα στις ανάγκες του. Από το να τον σηκώσει από το κρεβάτι γιατί δυστυχώς μόνος του δεν μπορεί καθόλου να κινηθεί και όλες τις ανάγκες του κατά τη διάρκειά της μέρας και της νύχτας αν χρειαστεί.

Έτσι αναλάβαμε εγώ και η αδερφή μου τον πατέρα μας κι εκείνη συνέχισε τις συνεδρίες. Με ακόμα δυο με τρεις συνεδρίες επανήλθε σε καλή κατάσταση, ξεχάστηκαν οι πόνοι και δύο μήνες τώρα, το πρόβλημα μέση εξαλείφθηκε. Συνιστώ ανεπιφύλαχτα το bowtech, από προσωπική μας εμπειρία οφείλω να πω για τη κυρία Αντωνοπούλου πέρα από καλή επαγγελματίας είναι εξαίρετος άνθρωπος που ο ασθενής την εμπιστεύεται από την πρώτη κιόλας συνάντηση.

Μ.Α. 2017

Bowen – H εμπειρία μιας μαίας

Στα 38 χρόνια εργασίας μου στο Νοσοκομείο Alba, ειδικά στην αίθουσα τοκετών, βοήθησα δεκάδες χιλιάδες παιδιά να έρθουν σε αυτόν τον κόσμο.

Στα 38 χρόνια εργασίας μου στο Νοσοκομείο Alba, ειδικά στην αίθουσα τοκετών, βοήθησα δεκάδες χιλιάδες παιδιά να έρθουν σε αυτόν τον κόσμο. Κάθε γέννηση, με το δικό της συγκεκριμένο πρόβλημα, συνέβαλε στην ενίσχυση των πρακτικών μου γνώσεων στον τομέα αυτό. Παρ ‘όλα αυτά, υπήρξαν προβλήματα που δεν μπορούσα να επιλύσω με καμία από τις μεθόδους κλασικής ιατρικής στις οποίες εκπαιδεύτηκα,  ή απέκτησα στην κλινική μου πρακτική. Ήμουν σε θέση  να προσδιορίσω τις λύσεις για αυτά τα προβλήματα μόνο μετά την αποφοίτησή μου από τα μαθήματα της Τεχνικής Bowen. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις στον τομέα στον οποίο εργάζομαι, δηλαδή μαιευτική-γυναικολογία, είχα αξιοσημείωτα αποτελέσματα με το Bowtech.

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μερικές από τις πιο συχνές καταστάσεις, στις οποίες οι ασθενείς ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στις διαδικασίες θεραπείας Bowen, τις οποίες εφάρμοσα και προσάρμοσα σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση:

  1. Bowen για βρέφη: για διάφορους λόγους, οι περισσότερες από τις μητέρες προτιμούν να ταΐσουν τα μωρά τους με βρεφικό γάλα εμπορίου, είτε αποκλειστικά είτε εναλλακτικά με μητρικό. Εξαιτίας αυτού, πολλά μωρά έχουν κολικούς, που προκαλούν πόνο στο μωρό και δυσφορία στην οικογένεια. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου με κάλεσαν να βοηθήσω, εφάρμοσα τη διαδικασία του Baby Bowen, σε διάστημα επτά ημερών. Τα θετικά αποτελέσματα ήταν ορατά ακόμα και μετά την πρώτη συνεδρία: οι κολικοί εξαφανίζονταν, το βρέφος κοιμόταν ήσυχο και οι χαρούμενοι γονείς τελικά κατάφερναν να ξεκουραστούν. Η είδηση ότι οι βρεφικοί κολικοί μπορούν να ανακουφιστούν με αυτόν τον απλό τρόπο, ταξίδεψε γρήγορα μεταξύ των μητέρων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανήκαν σε ομάδες στο facebook. Έτσι, άρχισα να αντιμετωπίζω τέτοιες περιπτώσεις όλο και πιο συχνά.
  2. Κινήσεις Σοκ στα βρέφη: συμβαίνει συχνά ένα βρέφος να γεννηθεί με τον ομφάλιο λώρο τυλιγμένο μία ή δύο φορές γύρω από τον λαιμό του. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ), η οποία μπορεί να είναι αρκετά τραυματική για το νεογέννητο. Από τότε που εκπαιδεύτηκα στο Bowen, προτού προχωρήσω σε ΚΑΡΠΑ, επιλέγω να εφαρμόσω τις “κινήσεις σοκ” του Bowen. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούω το κλάμα του νεογέννητου, το οποίο αποδεικνύει ότι η ΚΑΡΠΑ δεν είναι απαραίτητη, καθώς έχει αποκατασταθεί η αναπνευστική ικανότητα.
  3. Θηλασμός: μια άλλη κατάσταση στην οποία έχω παρατηρήσει σημαντικά αποτελέσματα με την εφαρμογή του Bowen, αφορά μητέρες με ραγάδες ή τραυματισμό στις θηλές ή με απόφραξη των γαλακτοφόρων πόρων. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχω εφαρμόσει τη Διαδικασία Μαστού προετοιμάζοντας πρώτα την ασθενή. Μισή ώρα μετά τη θεραπεία Bowen μπορεί να γίνει η παροχέτευση του γάλακτος από το στήθος και λίγες ώρες αργότερα το παιδί μπορεί να θηλάσει χωρίς προβλήματα.
  4. Θεραπεία Bowen κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Παρατήρησα ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όλες οι ασθενείς μου οι οποίες είχαν δεχθεί την Τεχνική Bowen, δήλωναν ότι οι πόνοι στην πλάτη και στα πόδια τους είχαν μειωθεί και έπειτα εξαφανιστεί, το οίδημα και η δυσκοιλιότητα είχαν βελτιωθεί και η εγκυμοσύνη ήταν εύκολη σε όλη της τη διάρκεια.
  5. Θεραπεία Bowen κατά τον τοκετό: Παρατήρησα ότι όλες οι έγκυες γυναίκες που δέχθηκαν την Τεχνική Bowen, ένιωθαν τις συσπάσεις του τοκετού σε συγκριτικά μικρότερα χρονικά διαστήματα – γεγονός που οδηγεί σε πολύ γρηγορότερο τοκετό- από εκείνες που δεν δέχτηκαν αυτή τη θεραπεία. Οι έγκυες που προετοιμάζονταν για τοκετό, είχαν λιγότερο έντονο πόνο κατά τη διάρκεια των συσπάσεων, όταν εφάρμοζα τις “κινήσεις έκτακτης ανάγκης” Bowen. Στην περίπτωση έλλειψης διαστολής η εφαρμογή των «κινήσεων έκτακτης ανάγκης» Bowen είχε ως αποτέλεσμα την λέπτυνση του τραχήλου και την πλήρη διαστολή και μετάβαση στην φάση εξώθησης σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο περίπου ωρών. Για τις ασθενείς με αιμορροΐδες, έχω παρατηρήσει ότι εάν εφαρμόσω την διαδικασία περινέου, ο πόνος εξαφανίζεται αμέσως και η σημαντική μείωση της φλεγμονής σημειώνεται ταχύτερα.

M. H., Νοσηλεύτρια Γενικής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Θεραπεύτρια Bowen

Bowtech σε μικρό παιδί για Αναπνευστικά προβλήματα

Για ακόμα μια φορά μένω ενθουσιασμένη από τις τεχνικές του Bowtech! Αυτή τη φορά όμως είχε να κάνει με τη δίχρονη κόρη μου. Με δύσπνοια και ακροαστικά, σε μια συνεδρία bowtech , μέσα σε μίση ώρα σταμάτησε ο βηχας και η δύσπνοια και το παιδί το επόμενο πρωί ήταν εντελώς καλά. Εντυπωσιακό ήταν πως 10 λεπτά μετά το bowtech, ήταν ένα άλλο παιδί. Χίλια χίλια ευχαριστώ!!!!

Χ.Σ. Ψυχολόγος, NLP, Αθήνα

Αυθόρμητη μαρτυρία από Πρώην Έγκυο και νυν μανούλα σε Facebook page

Πριν 7 μήνες πήγα στην Αννα, μου την σύστησε μια φίλη … για προβλήματα που είχα νεφρά, στο ισχίο στα γόνατα, και στον αυχένα … σαραβαλάκι και έγκυος πήγα και λέω, σιγά με τις πιέσεις που κάνει, μην μου περάσουν αυτά. Και ναι, έφυγα χωρίς να πονάω και φυσικά ξανά πήγα και μου έπεσε και η πέτρα στα νεφρά χωρίς λιθοτριψία που παλιότερα είχα κάνει 2. Χαχα λέω, οκ την αγαπώ…. Γέννησα, όλα καλά, αρχίσαμε τα ωραία: κολικούς  το μωράκι μου! Παίρνω  τηλ. λέω Αννα SOS,  έχουμε τίποτα για αυτό?  Γιατί με τις σταγόνες που του δίνω δεν βλέπω και πολλά. Μου λέει, έλα από εδώ … παίρνω το βλαστάρι μου και πάω.  5 πιέσεις του έκανε και άλλες 5 την επόμενη εβδομάδα. Απο την πρώτη μέρα είχε βελτίωση! Μετά ξεχάσαμε τους κολικούς … Σας κούρασα …. Αλλά είμαι ένας άνθρωπος που αγαπούσα τα φάρμακα τώρα αγαπώ την ‘Aννα και το bowtech! … Χωρίς να μου κάνει κακό με χημικά σκευάσματα … αλλά μου κάνει καλό με τα χεράκια της…

Μ.Κ. , Αθήνα, μητέρα 2 παιδιών