Ενδυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και προστατεύστε τον εαυτό σας από κρυολογήματα και γρίπη με την «δια χειρός» τεχνική Bowen Therapy. Ένας απλός και εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε την προστασία σας από ιούς και κρυολογήματα.

Υποβοηθώντας την λειτουργία του λεμφικού συστήματος μέσω της τεχνικής Bowtech επωφελείται σημαντικά και δυναμώνει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ μας προστατεύει από κρυολογήματα και γρίπη αυξάνοντας την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τους ιούς και τις φλεγμονές. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα δυνατό, ειδικά την εποχή των ιώσεων!

Τι ακριβώς κάνει το Bowtech?

Το bowtech ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα.

Το Bowen Therapy, είναι μια μέθοδος αυτοίασης που μέσα από ήπιες κινήσεις που ενεργοποιούν το λεμφικό σύστημα, διεγείρει τη λεμφική κινητοποίηση, χωρίς να είναι λεμφικό μασάζ.  Απομακρύνονται έτσι γρήγορα βακτήρια, μύκητες και ιοί ενώ παράλληλα, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας την άμυνα του οργανισμού!

Δίνεται έτσι η δυνατότητα να κυκλοφορήσει η απαλλαγμένη από τοξίνες, λέμφος, τα κύτταρα του σώματος ενυδατώνονται και, μεταφέρονται θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή των κυττάρων και την επαναφορά τους στην κανονική λειτουργία. Επιπλέον, η λεμφική αποστράγγιση ανακουφίζει από τον πόνο των φλεγμονών και επιταχύνει την επούλωση στο σώμα και μειώνει τα οιδήματα.

Πώς δρα το Bowtech;

Το Bowtech λειτουργεί προληπτικά, ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθώντας το λεμφικό να διώξει τους ιούς και τις τοξίνες αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην ταχύτερη ανάρρωση του οργανισμού, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας.

Βοηθά αποτελεσματικά σε περιπτώσεις  όπως:

  • βρογχίτιδα
  • ιγμορίτιδα
  • αμυγδαλίτιδα
  • λαρυγγίτιδα
  • έκζεμα
  • χρόνια κόπωση
  • αδενικός πυρετός
  • ινομυαλγία κ.α.

Δείτε σε ποιες άλλες περιπτώσεις βοηθά το Bowen Therapy 

Η αλληλεπίδραση ανοσοποιητικού και λεμφικού συστήματος

Άλλη σημαντική λειτουργία της λέμφου είναι η άμυνα του οργανισμού μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτή η λειτουργία ολοκληρώνεται μέσα στα λεμφογάγγλια, στα οποία κατακρατούνται μικρόβια και άλλα παθολογικά στοιχεία που μεταφέρει η λέμφος, ενώ συγχρόνως τα καταστρέφουν με φαγοκυττάρωση. Ουσιαστικά, τα λεμφογάγγλια δρουν όπως τα διυλιστήρια. Αυτό επιτυγχάνεται με τα λευκοκύτταρα της λέμφου  τα οποία έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν κάποιο κύτταρο ή κάποιο χημικό μεγαλομόριο ως ξένο (αντιγόνο) οπότε ενεργοποιούνται και οι ειδικοί αμυντικοί μηχανισμοί. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ένα ενεργό λεμφικό σύστημα, ενισχύει και το ανοσοποιητικό.

Το λεμφικό σύστημα, μπορεί εύκολα να μπλοκαριστεί, καθώς βασίζεται στην ευεξία και τη δραστηριότητά μας για να λειτουργήσει καλά. Όταν δεν λειτουργεί σωστά, η συσσώρευση του μεσοκυττάριου υγρού, οδηγεί σε πρήξιμο και πόνο και αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης. Έτσι, ωφελείται σημαντικά όταν διεγείρεται με χειροκίνητη λεμφική αποστράγγιση (bowtech) και με άσκηση ή με περπάτημα γιατί εκτελεί τις λειτουργίες του καλύτερα και δεν παραμένει στάσιμο.

Μάθετε πως γίνεται μια συνεδρία Bowtech

Πώς ανταποκρίνεται το σώμα μετά την πρώτη συνεδρία Bowtech;

Μετά από την πρώτη συνεδρία, μπορεί να αισθανθείτε ανακούφιση από τα συμπτώματα. Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας το σώμα συνεχίζει να επεξεργάζεται τις κινήσεις του Bowen και να υπάρχει μεγαλύτερη βελτίωση. Μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίας, θα σας δοθούν οδηγίες που βοηθούν στο να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Κατά τις πρώτες μέρες μετά τη συνεδρία σας, ενδέχεται να βιώσετε μια συναισθηματική ένταση ή και προσωρινή ένταση των συμπτωμάτων, λόγω αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Τα συμπτώματα αποτοξίνωσης είναι απόλυτα φυσιολογικά και συνήθως διαρκούν μερικές ώρες για 1-2 μέρες. Η κατανάλωση περισσότερου νερού βοηθά στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων. Για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Bowtech practitioner, με τον οποίο κάνατε συνεδρία για περισσότερες εξειδικευμένες συμβουλές πάνω στην δική σας περίπτωση.

Καθώς ο οργανισμός σας έχει ήδη μπει σε διαδικασία αυτο-ίασης, το σώμα συνεχίσει να εργάζεται για να απελευθερώσει τοξίνες, μυϊκές και νευρικές εντάσεις για έως και 7-10 ημέρες μετά τη συνεδρία σας. Γι’ αυτό το λόγο οι συνεδρίες θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 7 ημέρες περίπου.

Η ακριβής συχνότητα και το πλήθος των συνεδριών ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση και κάθε φορά προγραμματίζονται σε συνεννόηση με τον ειδικό bowtech που σας έχει αναλάβει.

Αναζητήστε έναν πιστοποιημένο ειδικό της τεχνικής bowtech κοντά σας

 

Επιμέλεια κειμένων

Άννα Κονοβέση

Πρόεδρος Σωματείου Bowtech Ελλάδας

Μαία – Ειδικός Bowtech

 

Πηγές

https://americanbowen.academy/wp-content/uploads/2016/03/Bowen-Therapy-_-Bowen-by-Nature-What-is-lymphatic-drainage-and-can-Bowen-Therapy.pdf

https://www.naturalwellness.net.au/blog/the-bowen-technique-amp-lymphatic-drainage

https://www.bowencollege.com/reboot-immune/

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CE%BC%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1