Το Bowtech ως ασφαλής, ήπια και ανώδυνη τεχνική, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια τόσο στην εγκυμοσύνη όσο και στη περίοδο της λοχείας και της πρώιμης μητρότητας.

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, μέχρι το 1ο τρίμηνο, η τεχνική μπορεί να γίνει και σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) στο κρεβάτι του μασάζ, εφ όσον η έγκυος νιώθει άνετα με το σώμα της. Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά, η στάση τροποποιείται ώστε να μην πιέζεται η κοιλιά. Συνήθως η συνεδρία γίνεται με την έγκυο ξαπλωμένη στο πλάι, ή σε καρέκλα.

Γιατί η έγκυος και η νέα μητέρα χρειάζεται το Bowtech?

Bowtech στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια ευχάριστη περίοδος για την ζωή της γυναίκας κατά την οποία, τόσο η ίδια όσο και το σώμα της προετοιμάζεται την στιγμή της γέννησης και για την μητρότητα.

Παρόλα αυτά, σε κάποιες γυναίκες εμφανίζονται σωματικά προβλήματα τα οποία τις ταλαιπωρούν, όπως ο πόνος στην μέση, την πλάτη, πονοκέφαλοι, αυπνίες, δυσκοιλιότητα  κ.α.

Μετά τον τοκετό συνήθως εμφανίζονται προβλήματα με την πλάτη, τους ώμους, τα χέρια και την μέση. Αυτά οφείλονται συνήθως στη κακή στάση του σώματος  και το καθημερινό βάρος από τις συχνές αγκαλιές στο μωρό και τον θηλασμό. Η μαστίτιδα επίσης είναι ένα συχνό φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλές νέες μητέρες.

To Bowtech στην εγκυμοσύνη μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση από αυτά τα προβλήματα και η έγκυος να απολαύσει μια άνετη περίοδο αναμονής.

Όσον αφορά τις στάσεις θηλασμού, συμβουλευτείτε την Μαία σας ώστε να σας δείξει διάφορες τεχνικές κρατήματος του μωρού και επιπλέον μάθετε να θηλάζετε και ξαπλωμένη, ώστε να αποφορτίζεται το σώμα σας και να ξεκουράζετε.